Google + MailInstagram

ESPERIT CONCEPTUAL

Sánchez-Santiago és un artista d’esperit innovador que voreja els conceptes nous convencionals. A les seves obres juguen elements que trenquen amb la geometria clàssica en compaginacions molt estètiques dels materials més diversos. La seva pintura amara de Mediterrani, de la seva llum clara.
En els seus tons clàssics en gammes amb simplificació i mestria contrastant-les en ocasions amb el blau de l’infinit. En molt diverses composicions lluita per trencar motlles i classicismes amb el seu esperit conceptual al mateix temps que amb encomiable equilibri.
Les textures humanitzades juguen provant de provocar una relació amb la percepció d’aquells que la contemplen.
Sánchez-Santiago és un pintor d’estil sòlid i remarcats valors amb un futur en el que semblen emblanquinar-se formes cada cop més escultòriques.
Amb un futur inquietant,
Lluís Llongueras
ESTILISTA I ARTISTA

ralla inferior

L'ESPERIT DE LA MATÈRIA

Sánchez-Santiago, al llarg de la seva obra, ens proposa un repertori de signes basats en l’abstracció, la matèria i el gruix objectual, amb l’ús d’elements vegetals, com canyes -per això hem parlat de “paisatges encanyissats” -a les quals s’hi ha anat incorporant toles de ferro, filferros, teles, papers i altres materials, sempre a la recerca de l’espai i l’expressivitat. D’altra banda la preferència per uns cromatismes ocres, blancs i blaus clars, que es manté, incorpora altres registres cromàtics, com són els marrons, bruns, negres, grisos, oxidats i blaus foscos.

Es manté, i s’accentua, la remarcable sortida del quadre, que esdevé un objecte més tridimensional, sense els límits de la tradicional pintura sobre tela. En destaca, especialment, la incorporació dels cables i fils de ferro.

Aquesta fusió entre pintura i escultura continua en la sèrie de fusió en la qual adjunta peces de metacrilat -també emprat com a material d’emmarcament-, amb al·lusions grafítiques i expressionistes de personatges, com podem veure en la sèrie de Caps.

A part dels pigments, hi trobem treballs matèrics que donen expressivitat a la proposta: Grafits, esgratinyats, ratllats, gratats. S’hi afegeixen obres sobre paper, amb encolatges de teles i elements tèxtils que, de forma subtil transgredeixen els límits i les simetries.

I, com a evolució lògica, també ens proposa escultures amb elements fèrrics i sintètics, a manera de tòtems d’una forta càrrega expressiva.

Jaume Fàbrega
CRÍTIC D'ART

 

 

banner sanchezsantiago

  ralla inferior

Valid XHTML 1.0 Transitional materials ecologics 2017 © Copyright | contacte| Crédits|