Google + MailInstagram

POLS SAGRADA

És un anell delicat on ens embolcalles en els orígens de l’art, on els materials, el fang, les pedres o les pells són suports dels teus somnis.
La poesia de la teva obra està més propera a les llàgrimes que de la trementina, més a prop de les emocions que de les raons.
El teu traç a vegades és arravataments repetits en les ones de l’oceà, amb les seves catàstrofes d’escuma. És la sal invisible a la mar. Puc veure les empremtes digitals de la teva ànima, el foc de la seva mirada mesclada amb rostolls de blat recollit en tardors tristes o al tall del fred, enmig de la neu de qualsevol primavera. Això es fa amb ofici, el que avui se’ns esmuny a l’Art Conceptual, i que tu, Antonio, omples amb originalitat.
Les teves imatges m’omplen d’enyorança d’origen. És com si els materials fossin els teus avantpassats, els quals viuen a les teves obres. És aquella harmonia que somiem de la natura simple i callada, la qual en ésser contemplada mitjançant la teva obra, m’omple de respecte, de silenci de la brisa marina, del fred dels penya-segats a trenc d’alba, de somnis trencats, d’ànsies de retornar. És com si semblés que el teu únic camí fos una tornada, un etern retorn al fons del mar, que mai, mai, hauríem d’haver abandonat.
En els teus traços viu l’enyorança i el valor de la teva obra, per a mi, és la invitació a reprendre el camí, per trobar-nos amb nosaltres mateixos, amb els nostres somnis i abraçar-los sabent que ells ja no estan sols, perquè després de l’experiència de contemplar les teves obres, crec poder fer com tu i acompanyar els meus somnis amb la teva valentia.
El teu ofici està prenyat de respecte per la natura, per aquella natura de la qual som part, en la qual viuen juntament amb nosaltres els somnis de tots els avantpassats. El teu respecte s’expressa en les carícies de les terres de color o les herbes seques que amb molta cura incorpores a les teves obres, conscient que elles són els avis, i els avis dels avis dels teus avis, parlant-nos enmig dels boscos humits, de les seves ràbies, d’angoixes, dels somriures plens de complicitat en albes blaves.

M’ha impressionat trobar un artista, el qual sense saber jo d’on ve, ha caminat amb mi des d’abans que existissin els dies, en illes remotes que mai vàrem conèixer i de les quals mai en sabrem els noms.
El que conec de la teva obra és un testimoni de la natura que s’ha manifestat per mitjà de les teves mans, que apel·la les nostres consciències, que ens exigeix reconèixer-nos en la fragilitat de la nostra solitud i ens convida a retrobar-nos en el respecte del present etern, aquell present que enclou tot el passat i tot el futur, on hem de conviure amb tot allò que existeix, com ecologistes sense cap mena d’arrogància. Això és dir bé, és beneir la teva obra, perquè finalment, som una gota a l’oceà, som pols, però m’has xiuxiuejat a l’oïda: “si,...pols...som pols...però pols sagrada”.

Et felicito sincerament, per treballar en el rescat de l’art d’origen, amb materials simples, materials orgànics i d’altres reciclats integrant la teva obra a través dels elements i conceptes al cicle ecològic del nostre entorn.
Sens dubte ets a la formulació del canvi de paradigma, com ha esta el rol dels veritables artistes. Gràcies per la valentia d’exposar-te, per aventurar-te dins les noves tècniques que cuiden del medi ambient de forma innovadora i sostenible.

Orlando de Urrutia                                                            Max Peña A.          

DOCTOR ARQUITECTE MDI                                              ARQUITECTE WCC
Assessor de Sostenibilitat de la Unió Europea                Assessor Cultural de la UNESCO

 

 

banner sanchezsantiago

ralla inferior

Valid XHTML 1.0 Transitional materials ecologics 2017 © Copyright | contacte| Crédits|